3 redenen voor reanimatieles op school

Per week krijgen 300 Nederlanders een hartstilstand. Het is van levensbelang dat er zo snel mogelijk wordt gereanimeerd. Steeds meer scholen overwegen reanimatieles voor hun leerlingen. Overweegt jouw school dit ook? In dit artikel vind je 3 redenen om reanimatieonderwijs aan te bieden op school.

1. Reanimatieonderwijs redt leven

Elke minuut dat iemand met een hartstilstand niet wordt gereanimeerd neemt de overlevingskans met 10% af. Hoe meer mensen weten hoe ze moeten handelen, hoe sneller er actie wordt ondernomen. Door scholieren van jongs af reanimatieles te geven zullen ze hier hun hele leven profijt van hebben. Jong geleerd is oud …

2. De reanimatietraining is een leuke aanvulling op de les

Veel mensen hebben termen zoals borstcompressies en de automatische externe defibrillator (AED) wel eens langs horen komen. Het komt voor in bijvoorbeeld films of tijdens de biologieles. Maar hoe je borstcompressies geeft en de AED aansluit is niet bij iedereen duidelijk. Door een reanimatietraining te implementeren in het curriculum kunnen leerlingen in de praktijk aan de slag met het onderwerp. Dit zorgt voor extra verdieping van de les. En als de training goed aansluit bij de belevingswereld van de leerlingen is het een hele positieve ervaring.

3. Reanimatieonderwijs geeft de leerlingen zelfvertrouwen

Als je rondvraagt onder de leerlingen hoor je vaak persoonlijke verhalen terug over iemand in de omgeving die een hartstilstand gehad heeft. Zo een situatie is heftig en brengt vragen met zich mee, al helemaal als je vervolgens niet weet hoe je moet handelen. Reanimeren is echter niet moeilijk, je moet er gewoon mee oefenen. Door als school de leerlingen reanimatieles te geven krijgen ze het zelfvertrouwen om te handelen.

Het is makkelijk om te starten met reanimatieles

Er zijn verschillende manieren om te beginnen met reanimatieonderwijs op jouw school. Zo kan je externe instructeurs inhuren om de training te voltrekken, maar je kan als school ook zelf aan de slag. Met het I Save Lives programma stellen we jouw school in staat om zelf reanimatietrainingen te verzorgen. Wil je als school ook starten met een innovatieve reanimatietraining? Neem dan contact op.

Meer weten? Vraag de flyer hier aan:

    Menu