Bas Westerweel leert scholieren reanimeren

Bas Westerweel, ook wel bekend van Het Klokhuis en Koffietijd, kreeg in 2017 een hartstilstand. Nu organiseert hij door het hele land reanimatietrainingen. In dit artikel lees je over de training die Bas samen met I Save Lives heeft georganiseerd op het Kaj Munk College.

Kaj Munk College wil reanimatieonderwijs uitproberen

Miriam Creijghton, docent Lichamelijke Opvoeding op het Kaj Munk College, was benieuwd hoe het zou zijn om haar leerlingen te leren reanimeren. Zodoende is Miriam in contact gekomen met Hart Voor Iedereen. Om invulling te geven aan de reanimatietraining is gekozen voor het programma van I Save Lives. De leerlingen komen naar de gymles en hebben zin om praktijkgericht aan de slag te gaan. De Serious Game laat leerlingen direct oefenen en geeft digitale feedback zodat ze zichzelf kunnen verbeteren. Doordat de score van de leerlingen op het scorebord komt zijn ze extra gemotiveerd om hun best te doen.

Bas Westerweel overleeft hartstilstand

In 2017 werd Bas Westerweel tijdens het voetballen getroffen door een hartstilstand. Gelukkig waren er clubgenoten aanwezig die wisten wat ze moesten doen. Zo heeft iemand de Automatische Externe Defibrillator (AED) gehaald en begonnen anderen met reanimeren. Bas wordt wakker in het ziekenhuis zonder te herinneren wat hem is overkomen. Dit heeft Bas gemotiveerd om Hart Voor Iedereen te starten, een stichting met het doel dat meer mensen leren reanimeren.

Het verloop van de reanimatietraining

Uiteindelijk is de training heel goed verlopen. Tijdens de pilot hebben alle 42 scholieren hun diploma behaald. Van de training is ook een video gemaakt, deze is hieronder te bekijken. Ben je ook benieuwd of het programma van I Save Lives geschikt is om jouw leerlingen te leren reanimeren, neem dan contact op.

Meer weten? Vraag de flyer hier aan:

    Menu