De klas van held Ruben leert reanimeren

Ruben van (14) kwam recentelijk in het nieuws vanwege zijn heldendaad; Hij reanimeerde zijn vader (61) toen deze een hartstilstand kreeg. Ruben leerde op school hoe hij moest reanimeren. Wij waren ontzettend geraakt door het verhaal en zijn bij de klas van Ruben op bezoek geweest om ze een reanimatietraining met onze Game aan te bieden.

Spannend voor iedereen

Ruben verrichtte zijn heldendaad enkele maanden voordat het in het nieuws kwam. De klas van Ruben was dus al een tijd op de hoogte van wat er was gebeurd. Inmiddels is Ron, de vader van Ruben, ook weer gezond en is de situatie alweer bekoeld. Toen wij het verhaal later in de kranten lazen twijfelden we geen seconde om Ruben te benaderen.

Nog nooit een cursus

Hoe zou Ruben het vinden als we langs zouden komen om zijn klas op een leuke manier te leren reanimeren? De klasgenoten van Ruben hebben nooit een cursus gehad dus dat leek Ruben wel wat. Ruben nam contact op met zijn mentor om te vragen of dit geregeld kon worden. Enkele weken later stonden we met vier reanimatiepoppen onder de arm en een heleboel enthousiasme om Ruben en zijn klas te ontmoeten op het Guido, de middelbare school van Ruben.

Cursus bij Ruben
Het verloop van de reanimatietraining

De training is super verlopen. Tijdens de training hebben alle 20 klasgenoten ontzettend hard hun best gedaan. De leerlingen gaven aan dat ze nu beter begrijpen wat Ruben voor een heldendaad heeft verricht. Van de training is ook een video gemaakt door het Algemeen Dagblad. Ben je ook benieuwd of het programma van I Save Lives geschikt is om jouw leerlingen te leren reanimeren, neem dan contact op.

Meer weten? Vraag de flyer hier aan:

    Menu