Ons programma

I Save Lives heeft een programma ontwikkeld waarmee de school zelf met reanimatietraining aan de slag kan. De praktische vaardigheden oefenen leerlingen met onze game op een reanimatiepop. De basiskennis over het hart leren ze op onze e-learning. Inhoudelijke kennis van de docent is niet nodig; de docent coördineert de training en onze game doet de rest!

Leuk

voor de leerling

Makkelijk

voor de school

Waardevol

voor elkaar

De game

De docent legt de reanimatiepoppen klaar in de klas, de leerlingen verbinden hun telefoon of tablet in de app met de reanimatiepop en de training kan beginnen!

Door minigames te spelen leren leerlingen alle stappen van reanimeren: herkennen van een hartstilstand, hartmassage geven, beademen en de AED. Leerlingen halen scores en doen mee aan het toernooi. Binnen een lesuur verdienen ze uiteindelijk hun certificaat.

Het toernooi

In de game halen leerlingen een score en komen ze op het scorebord van de klas. Niet alleen wordt de score gebruikt binnen de school, maar ook voor het jaarlijkse scholentoernooi. Scholen strijden hier om de landelijke titel en een leuke prijs!

Wordt jouw school ook Hartveilig?

Jouw school wordt een Hartveilige school als er jaarlijks minstens één jaarlaag leert reanimeren en er een AED in de school aanwezig is. Dit certificaat toont aan dat jouw school een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt. Laat hier je e-mail achter om ook een Hartveilige school te worden.

  Aan de slag

  We maken het makkelijk om reanimatieonderwijs aan te bieden. Aan de hand van de volgende stappen kan jouw school aan de slag:

  1

  Materiaal bestellen

  Koop of huur gemakkelijk de reanimatiepoppen bij ons. Aanschaffen van devices is niet nodig: op elk ‘smart’ apparaat kun je onze game gebruiken, van school iPads tot telefoons van de leerling.

  2

  Voorbereiden

  Als de materialen zijn geregeld krijgt de school toegang tot het platform. Hier krijg je tips over hoe je de training faciliteert en kijken leerlingen de voorbereidende video’s.

  3

  De training

  Gefeliciteerd! Je bent klaar om de training te verzorgen. Leg de poppen klaar, begeleid de training en leer jouw leerlingen een leven redden. Deelnemers verdienen hun certificaat en jouw school wordt een Hartveilige school.

  Meer weten? Vraag de flyer hier aan:

   Menu