fbpx

Over ons

Ons verhaal

‘Levens redden door reanimatieonderwijs aan te bieden.’

Uit eigen ervaring van de oprichters Sam Steltman en David Hup ontstond een grote verontwaardiging waarom er zo weinig mensen het leven van een medemens kunnen redden bij een hartstilstand. Driekwart van de Nederlanders weet niet wat te doen bij een hartstilstand, en hier willen wij verandering in brengen. We realiseerden dat reanimatieonderwijs een conservatief imago heeft en dat we hier iets aan moeten veranderen.

‘Kunnen we, met de mogelijkheden van de 21e eeuw, een product creëren waarmee meer mensen leren reanimeren?’

Dit is hoe we op ons product zijn gekomen: een Serious Game die op een leuke, eigentijdse en efficiënte manier reanimatieonderwijs toegankelijk maakt. Door een reanimatiepop met bluetooth te verbinden met onze Serious Game stellen wij de speler in staat om op een leuke, efficiënte en zelfstandige manier te leren reanimeren. Lees HIER meer over de Serious Game.

Onze overtuiging

Wij geloven dat vaardigheden het best eigen worden gemaakt door ze op een plezierige en uitdagende manier te leren door te doen. Dit doen we door de reanimatievaardigheden visueel en modulair te verwerken in een Serious Game waardoor de speler intuïtief vertrouwd kan raken met het de handelingen. Door de speler zelfstandig aan de slag te laten gaan zorgen we ervoor dat elke seconde waardevol wordt ingevuld. We hebben een efficiënte manier ontwikkeld om reanimatieonderwijs aan te bieden. Dit geeft concrete invulling aan de leermethode ‘Low Dose High Frequency’: een leermethode waar reanimatievaardigheden op basis van herhaling worden aangeleerd zodat de kwaliteit ervan behouden blijft.

Na een succesvolle crowdfunding hebben we een prototype van de Serious Game ontwikkeld. Met dit prototype hebben we een grootschalige pilot gedaan om onze visie op reanimatieonderwijs te testen zodat we ervan verzekerd zijn dat onze overtuiging bijdraagt aan het redden van meer levens. Met het product dat we nu hebben geven we zelf cursussen, maar ons doel reikt verder: 

‘Een reanimatie tool creëren die voor iedereen ter wereld beschikbaar is.’

Een workshop aanvragen doe je hier:

workshop aanvragen
Scroll Up